kip met djinten


Dit kipgerecht met djinten is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die snel en eenvoudig te maken is. De warme, aardse smaken van djinten (komijn) combineren perfect met de sappige kip en de frisse citroen, waardoor het gerecht een perfecte balans van smaken krijgt. Het is ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd wanneer je zin hebt in iets aromatisch en hartverwarmend. Dit recept is makkelijk aan te passen en staat binnen een half uur op tafel, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd voor één persoon.


Bereidingstijd: ~35 minuten


Ingrediënten

kip

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in stukjes of reepjes.
  2. Bestrooi de kip met zout, peper, de gemalen djinten, paprikapoeder, kurkuma, en cayennepeper (indien gebruikt). Laat de kip 10-15 minuten marineren.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de kip toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  5. In dezelfde pan, voeg de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de tomatenpuree toe (indien gebruikt) en bak nog 1-2 minuten door.
  7. Voeg de kippenbouillon (of water) toe en roer goed door.
  8. Doe de kip weer terug in de pan en laat het 5 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  9. Roer het citroensap door het gerecht.
  10. Garneer met gehakte koriander.
  11. Serveer de kip met rijst, couscous, of een frisse salade.

Eet smakelijk!


Meer recepten

linzenstoofpot

Djinten linzenstoofpot

Meer Informatie
gegrilde groenten

Djinten met gegrilde groenten

Meer Informatie

Social Media